Skuggpojken

skuggpojkenBeskrivning;

Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. När någon försöker sätta dit honom för mord blir hans sökande också en kamp för överlevnaden. 

”Skuggpojken” är Carl-Johan Vallgrens deckardebut under pseudonymen Lucifer, och boken inleder en serie noir-thrillers med Danny Katz i huvudrollen.  Jag gillade Carl-Johans Vallgrens ”Havsmannen” jätte mycket och direkt jag förstod vem Lucifer var kastade jag mig över boken. Jag ångrar mig inte!!!! Man sugs in i en vansinnig historia där man inte vet om den är voodoo eller någon galen dockmästare som drar i trådarna. Och varför tar sig någon allt detta besvär för att sätta dit Danny? Var de verkligen Danny som som misshandlade och gav sin flickvän massor av djupa bitmärken runt halsen i det där cykelförrådet för länge sedan????

Jag ser redan fram emot nästa bok i serien. Att Magnus Rosman läser gör inte boken sämre 😀

 

6 reaktioner på ”Skuggpojken

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s