Av jord är du kommen

18b8bce1df1e50840d5afbb859824a4aBeskrivning: En iskall vinter har lamslagit Malmö. Journalisten Leyla Abdallah ska snart återgå till jobbet på morgontidningen efter sin mammaledighet när hon får ett erbjudande som hon inte kan tacka nej till. Stiftelsen Vitanova driver ett lovordat kvinnohärbärge och ger henne fria händer att skriva en bok om stadens hemlösa och utslagna. Leyla blir djupt engagerad i projektet. När en känd heroinist hittas död i sin knarkarkvart avskriver polisen det som en överdos. Men Leyla misstänker att något annat ligger bakom. Snart påträffas en uteliggare död, med en makaber dikt skriven i sin panna, och det står klart att en seriemördare härjar i staden. Dikten aviserar fler mord och polisen tvekar inte att dra igång en omfattande mördarjakt mitt i julruschen. Samtidigt kämpar Leyla på sitt håll mot klockan för att stoppa förövaren. Till slut står hon öga mot öga med mördaren.

”Av jord är du kommen” är tredje boken om journalisten Leyla. Har försökt flera gånger att lyssna på del 2, men det har bara inte gått. Eftersom vi inte har någon mottagning i Uggen (eller i större delen av Härjedalen) så var jag tvungen att lyssna på de böcker jag redan laddad ner….. När jag inte klarade av ”Låt barnen komma till mig” så fick det bli ”Av jord är du kommen”. Det har hänt en del i Leylas privatliv, men inte värre än att jag kunde hänga med. ”Av jord är du kommen” är egentligen en bra bok, men den var nog minst 3 timmar för lång, den tappar tempo och man tappar orken emellan att det händer något som driver på historien…. Däremot var Mikael Bergstrand en bra uppläsare (brukar vara skeptisk mot författaruppläsningar när det inte gäller Håkan Nesser). Så betyget blir väl ett nja…..

4 reaktioner på ”Av jord är du kommen

  1. Det här låter sannerligen som en spännande bok… Ska försöka börja läsa mer på hösten då jag äntligen fått flytten överstökad och kanske lite mer kraft efter den energisugande skilsmässan.

    Svara
  2. Den låter spännande, men inte kul med böcker som drar ut onödigt länge…
    Sv: Så bra, då kan ju du säga till ägaren att jag tycker bilen är cool 😉

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s