Lyckostigen

lyckostigenBeskrivning:

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.
Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.
Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?
När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Gillar!!!!  Boken är indelas i 4 delar. Den första är Johannas, därefter Calles och sedan Fannys, sista delen är alla tre’s. Man kan inte annat än ömma för dem alla tre och för Agnes och Sara. Vad gör man som förälder när skolan inte tar mobbning på allvar? När skolan menar att det är familjens fel, att man är för udda? Vad gör man när pengarna aldrig räcker till? Vad gör man när man aldrig duger? Trots fina kläder och fin bostad, så är man alltid en uppkomling? Vad gör man när en älskade ljuger om sin bakgrund eller vägrar berätta någonting? Frågorna är många….

4 reaktioner på ”Lyckostigen

  1. Jag har aldrig tid för att läsa en bok. Men jag måste ju se en del filmer eftersom jag jobbar med det, så det blir mer film för mig. Möjligen lite talböcker ibland:)

    Har jag sagt att din blogg är snygg? Inte, jo det är den.

    Sv: Klart jag förstod att det inte var din ren 🙂 Men det är ju lite kul att ha dem inpå knuten, om dom inte käkar upp gräslök och annat förstås … hehe.

    Svara
  2. Välskriven bok som jag tycker mycket om. Den har så mycket värme och allt är kanske inte vad det ser ut att vara. Har slukat fler böcker av samma författare. Hoppas på fler.

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s