Mera Röros och Selbu

 

Ni ska få njuta av flera kort från Rörosresan. Vi börjar med en massa härlig keramikDSCN5996En av keramikerna berättade för oss att under Rörosmarknaden i februari byter de alltid lite keramik mot kött med en av forbönderna. Nu som i svunnen tid. Visst är det härligt!

Klicka på denna underbara ljusstake från Röros Potteri AS. Ljusstaken var förövrigt tvungen att följa mig hem 😀

 

Efter en härlig hotellfrukost begav vi oss tillbaka till Brekken och över fjället mot Selbu.

DSCN5906Detta kort är taget på väg ner till Stuggudaln.

Men målet var ju Selbu och Bygdemuseet 😀 Här kan inte bara titta på Selbuvotter och lära sig om dess historia utan man kan besöka en massa olika utställningar. Har inte fotat allt…. Missade att fota kvarnstenutställnignen. I 300 år så bröt man kvarnstenar i Selbu av en ovanligt god kvalité. Guiden berättade så mycket om detta att kameran inte hanns med… Men ta och klicka på Selbu Kyrka och följ med in och se det jag hann fota:

DSCN5908Sen var det bara att hoppa in i bilen och ta vägen över Storlien hem till staden…..

5 reaktioner på ”Mera Röros och Selbu

 1. Tack för att jag fick följa med på resan, i bilder o ord 😉
  Förstår att du fick med hem saker…. Svårt låta bli.
  Själv har jag stått på loppis varje torsdag under 8 veckor, sista gången igår. Kom hem med ca 20kartonger från svärmors hem när vi skulle tömma det. Bytte ut en hel del hemma hos mej o dom sakerna hamnade på loppisborden tillsammans med det jag inte ville ha eller fick plats med.
  Då har vi ändå delat upp mellan barn o barnbarn o skickat ett gäng till föreningar som säljer saker som oavkortat går till hjälpverksamhet o forskning. En loppis skickar allt till cancerfonden. En annan hjälper till där det behövs som tex Thailand efter Tsunamin, krigets offer mm. Känns bra att ge till dom på det sättet. Sen, javisst, jag går in o handlar lite oxå o bidrar även med en liten peng. Alltid hittar man något som följer med hem. TIll min mans stora suckar 😉
  Välkommen hem!
  Önskar dej en underbar helg goa vän!
  Kram Charly

  Svara
 2. Selbuvantar är verkligen vackra, så det var roligt att se alla dina bilder! Mest oväntat i videon var alla grytlappar – att man har tagit till vara på dom och samlat ihop dom och visar upp dom – det är verkligen ovanligt, så det var desto roligare att se:)

  Vilken lyckad resa ni har gjort! det var jättekul att få se alla bilder!

  Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s