Fototriss del 270: På rad

Även denna helg har jag grävt i arkiven….

IMGP6394Vårt Paradis ligger på en fäbodvall. Det betyder att det rör sig en hel del boskap på tomten. När jag läste veckans tema så tänkte jag genast på den här, bilden tagen hösten 2010. Fåren stod på rad för att klia sig på knuten. Och det skulle vara just den där knuten, de andra tre dög inte!

DSCN5925I sommar var vi till Röros på ”Det brinner en eld”, nordens största (?) utomhusteater. 130 aktörer och 9 hästar + en ren i besättningen. På väg hem passerade vi Selbu och besökte hembygdsmuseet, där fanns det mycket stickat på rad 😀

EPSON MFP imageEfter pappas vessla har det stått många tolkande turister på rad. Här laddas för en tur till Helags. Jag var inte gammal när jag stod ankare bakom vesslan för första gången och när det blir påsk så finns det en speciell gen som vill tolka efter en vessla….

Fler härliga rader hittar ni här.

21 reaktioner på ”Fototriss del 270: På rad

 1. Mormor

  Det var en morsom triss.
  Tenker du hadde det fint som ankare.
  Slik gjør de det, de på bildet hos meg 🙂

  Ha en fin kveld 🙂

  Svara
 2. Så sött med fåren som alla ska klia sig på samma stolpe! Och fantastiska ullkläder. Går alltid i ullsockor på hösten/vintern och nu när vi var i Bolivia och Peru köpte jag massa varma alpacka-tröjor. så mysigt! Tolka är jul! Fast jag gör det efter hästen 🙂

  Svara
 3. I synnerhet fåren gillar jag väldigt mycket? (Men den sista bilden försöker jag förtränga, så gott jag kan …mina vintergener finns visserligen, men de är väldigt få…) 😀
  Spännande triss!

  Svara
 4. Så kul du visade upp den där arkivbilden, så underbart att få vistas sådär också 🙂 Vesslor: Två av mina kamrater har var sin vessla. De åker på träffar och samlas flertalet gånger på vintern. De har redan lagt ut bilder på Facebook att de längtar 🙂 Jag hoppas på en ny tur till vintern…

  Svara
 5. Hej. Det är ju som en serie. Först kommer fåren. Sen saker som är stickade av garn som kommer av fårens ull. Därefter kommer anledningen till att använda stickat.. 🙂 Fin triss 🙂

  Svara
 6. Fårens rad är helt suverän…. Alla tre bilderna gillas av mig. Jag skulle nog inte vilja stå på skidor efter en vessla och tolka. Det överlåter jag till andra, exempelvis en Tomta! 🙂

  Svara
 7. Åhh, jag gillar dina bilder i trissen. Fåren är ju bara för söta där de köar till det enda fungerande hörnet. Och vilket arbete som ligger i det stickade. Och att tolka efter en vessla är ju superkul! Jag gjorde lumpen och där skulle vi lära oss att tolka efter bandvagn. Inga problem för mig som tolkat ett otal gånger på olika sätt, men vi hade otroligt kul åt dem som knappt stått på skidor innan. Stackarna…

  Svara
 8. Superhärlig triss! Min son o ett gäng var också till Röros och fick uppleva denna teater. Maffigt tyckte dom också.
  Gillar alla tre bilderna i trissen!

  Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s