Sömnen och döden

DSCN6043Beskrivning: I Sömnen och döden av A.J. Kazinski får vi åter möta polisen Niels Bentzon i ett märkligt fall där gränsen mellan att leva och att dö suddats ut. En ny bok av den danska författarduon bakom succéboken Den sista goda människan.

Mannen vet att det bara är en tidsfråga innan han åker fast, men han tänker inte ge sig förrän han har fått det han vill ha. Kvinnan befinner sig än en gång på gränsen mellan liv och död. Hon har alltid litat på honom men nu vill hon inte vara med längre, hon önskar bara att få dö. När han på nytt återupplivat henne bestämmer hon sig för att fly.

Men innan hon försvinner ut genom dörren lyckas han med våld ge henne en spruta i axeln. Hon inser att injektionen snart ska göra henne medvetslös och panikslagen springer hon gatan fram mot järnvägen utan en tråd på kroppen.

Kvinnan ställer sig på bron ovanför spåren, bereder sig att hoppa mot döden. Någon larmar polisen men det är för sent.
Först ser det ut som ett vanligt självmord. Men obduktionen visar att kvinnan drunknat och återupplivats med hjärtstartare före självmordet, märkena på bröstet talar sitt tydliga språk. Hon har också ett mystiskt meddelande skrivet på armen.

Den döda var en framgångsrik dansare i den kungliga baletten i Köpenhamn. En sluten sektliknande värld med stenhård konkurrens och där både dansare, balettmästare och operachef verkar ha något att dölja.

 

Det är alltför sällan jag går till biblioteket! Förut var jag dit flera gånger i veckan, om inte annat för att läsa dagstidningar…. Men för 2 veckor sedan så bestämde jag mig för att det är dags att återuppliva denna gamla bekantskap. Jag kom dock bara innanför dörren…. Jag fastnade i hyllan med nya böcker till 14 dagars lån. Efter att ha tummat på tre böcker och velat så fick ”Sömnen och Döden” följa mig hem. Jag ångrar mig inte!!!! Författarna Anders Rønnow Klarlund och Jacob Weinreich, alias A.J. Kazinski, var en ny angenäm bekantskap! Deras första bok ”Den sista goda människan” var utlånad, men jag ska ju tillbaka idag…. Kort sagt så gillade jag ”Sömnen och döden” och sista sidan…. PUST….. Läs själva, så får ni se!!!!

2 reaktioner på ”Sömnen och döden

  1. Låter intressant. Har bestämt att jag i år inte ska vara med i Låna&Läs från bokhandeln utan istället nyttja biblioteket och den egna bokhyllan. Fast jag har inte hunnit dit än. Men när vi har flyttat tillbaka till stan igen ska det bli av.

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s