Offer utan ansikte

9789137142142_200_offer-utan-ansikteBeskrivning:

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

 En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor.

Jag vet inte…. Någongång i mitten tappade jag intresset. Kanske var det så att den var några timmar för lång?  Jag vet inte… Men när seriemördare mördar och mördar och mördar och de dödas antal blir tvåsiffrigt….. Då blev det bara för mycket. Läser i recensioner att ”Offer utan ansikte” får höga betyg, men jag är väl kärringen mot strömmen! JAg gillar den inte.

5 reaktioner på ”Offer utan ansikte

 1. Jag har inte fått läst mycket i sommar, får ta tag i detta nu, för det är ju så himla gott och ge sig hän åt en bra bok, nu snackar vi soffa, kaffe och kanske en godis till detta eller god kaka och såklart boken.
  Hmmmm det lät väl bra.
  Ha det gott
  kram

  Svara
 2. Det är väl en av poängerna med att skriva recensioner – att skriva vad man tycker om boken:)

  så den tänker jag inte låna på biblioteket om jag ser den:)

  Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s