Mitt första val!

1982 började jag gymnasiet. Jag flyttade från Ramundberget till ett inackorderingsrum i Härnösand. Bland det första jag gjorde, förutom att fylla 16 år, var att leta upp SSU. Jag ville verkligen få delta och ingå i ett sammanhang!

Någon gång där innan valet den 19 sept inbjöd SSU Öbacka MUF till debatt. MUFordföraren i Härnösand hade mött bröderna Oscarsson i debatter förr och kallade in förstärkning från Sundsvall, en utbildat slipad MUFare. Debatten ägde rum på gågatan utanför varuhuset PRISMA i Härnösand. Kommer inte ihåg vem av Oscarssonbröderna som debatterade men det kändes som om vi tog in allt fler poäng.

index

Visst kan ni se det framför er???? Två debattörer på en gågata, en ordningshållare och publiken som står i en halvcirkel framför. Plötsligt dyker det upp en tant. Hon kliver in i halvcirkeln och ställer sig framför den av debattörerna som har ordet just då. Ordningshållaren försöker få henne att ställa sig i publiken, men det gör hon inte. Hon går mellan debattörerna och tittar dem djupt i ögonen när det framför sina argument. Men så verkar hon lessna och går in på PRISMA.

Debatten fortsätter… Efter en stund kommer tanten tillbaka. Hon går fram till SSUs representant och ger honom en blomma. ”Tack för att ni hjälpte oss på 30-talet” säger hon och går sin väg. Jag behöver väl int säga att luften gick ut debatten och att SSU gick vinnande därifrån!

Att vi sedan vann valet gör inte historien sämre!

3 reaktioner på ”Mitt första val!

  1. Härligt, har med goda minnen.. Jag började jobba istället för att studera vidare på gymnasiet, på den tiden var det gott om jobb. Jag var socialdemokrat ut i fingerspetsarna och jobbade fackligt aktivt med SSU samtidigt som mitt heltidsjobb. Var även kursledare på fackliga / ssu ungdomskurser 🙂

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s