Och så blev det höst…..

I lördags satt vi ute och tog en öl på torget. Inatt var det -4,9* och idag har det snöat….. Marken är fortfarande grön…. Men hösten kom snabbt!

Jag vill inte köpa ljung innan det blir höst. Men det betyder att jag brukar bli utan…. Så jag kröp till korset i lördags…. Och det blev ju alldeles rätt 😀

DSC_0035Idag fick de sista pelargonerna gå in i värmen, ska verkligen försöka att övervintra dem iår…. De som kommer i från Uggen Ser rätt risiga ut redan. Men de jag bar in idag är nog kanske som finast just nu….

DSC_0040På skolan har vi haft ”Skapande skola” idag. Och iår gäller det att skapa träpärlor av björkpinnar. Vi har täljt och sågat och täljt och sågat. Nästa gång ska vi borra hål och måla och göra halsband. Det kanske kommer bilder 😀

Att följa årstidernas växlingar är något som återkommer år från år. I år har vi bestämt oss för att göra ett årtidsträd. Men en björk från Uggen och en del fantasi har vi nu fångat hur björken såg ut den 17 september.

DSC_0031Annars är det en vanlig vecka, med en stressnivå som får näsblodet att spruta…. Känns inte bra, med tanke på att jag älskar mitt jobb…. Men det kanske blir bättre nån gång.

Nu har jag fått klaga!

På handarbetsfronten händer intet nytt….. Tunikan är klar och trådarna fästa…. men…… knapparna vill inte sys fast (eller om det är jag som inte vill sy fast dem). Mao så ligger den där den ligger och väntar på hjälp. Skrev tidigare om hur jag knäckt koden till Gail. Hittade inget roligt garn så jag bara stickade för att se om jag kunde. I går så köpte jag garn och har börjat på nytt. Tror den kommer att bli bra! Köpte även garn till ett par Selbuvotter…. Men när jag börjar på dem får vi se 😀

5 reaktioner på ”Och så blev det höst…..

 1. Oj, har ni redan vinter:s, sommaren har ju knappt tagit slut…

  Ett årstidsträ låter ju en rolig idé, att följa årstidernas växlingar är aldrig fel:)

  Kul att du tänker ge dig på selvuvotter, jag ser fram emot att se dom växa fram på din blogg framöver:)

  Svara
 2. Jo då jag har tagit in pelargonerna och även köpt ljung och jag bor på västkusten, men jag gillar att börja årstiderna lite innan dom kommer (ler), men vi får nog vänta ett bra tag till innan snön kommer.
  Ha en avstressad Helg
  kram

  Svara
 3. Jag hoppas att minusgraderna väntar med att komma hit, men den smyger allt närmare. Det blåser som attan idag! 17 grader ute så det känns i alla fall skönt! 🙂

  Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s