Fallet med Mannen som dog skrattande

DSCN6145Mannen som dog skrattande av Tarquin Hall

”Ett mord är ingenting att skratta åt. Ändå dör en framstående indisk forskare i ett fnissanfall när en hinduisk gudinna träder fram ur dimman och stöter ett svärd i hans bröst.” Fallet får stor uppmärksamhet och polisen ber Indiens mest diskrete detektiv Vish Puri om hjälp. Vish Puri är en livsnjutare som älskar allt som är kryddstarkt och friterat. Klädd i safarikostym och tweedkeps tar han sig an fallet.

Jag har aldrig läst någon bok av Agatha Christie, men jag skulle kunna tro att Vich Puri är lite av en Hercule Poirot eller en mannlig Mma Ramotswe. Med hjälp av sina medhjälpare, handbromsen, Lysröret mfl infiltrerar han gurun Maharaj Swami’s ”Den eviga kärlekens boning” för att se om det möjligtvis är gurun som ligger bakom mordet. Samtidigt arbetar Puris fru och mamma på egen hand, och försöker lösa ett rån.

En varm och härlig berättelse från ett hett Dehli, ett gränsland mellan det gamla och det nya Indien. En klart läsvärd bok om man inte är ute efter stor spännning.

En reaktion på ”Fallet med Mannen som dog skrattande

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s