Flickan under jorden

DSCN6145av Elly Griffiths

I sumpmarken utanför King’s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.
Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.

”Flickan under jorden” är Elly Griffiths debut och är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway. Jag gillade verkligen den långsamma tonen och beskrivningar av saltängarna som gjorde att man nästan såg dem framför sig. Elly Griffiths är en ny bekantskap som jag kommer att titta efter. Angela Kovacs är dessutom en utmärk uppläsare.

3 reaktioner på ”Flickan under jorden

  1. Jag gör som du – skriver upp på en lista vilka böcker andra rekommenderar (och min lista är hur lång som helst:). Men precis som du så glömmer jag ta med den till biblioteket. Men nu har jag äntligen börjat skriva upp rekommendationerna i en ”anteckningsapp” som jag har laddat ner till telefonen, så nu har jag alltid med mig listan:)

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s