Janusstenen

DSCN6145av Elly Griffiths

Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är att detta är ett offer till Janus. Under romartiden begravde man offren till guden Janus under väggar och dörrar.
Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats i Norwich. Ännu ett skelett har dykt upp, men denna gång är det ett barn. Även detta skelett återfinns under en husvägg, men det saknar sitt huvud.
På byggarbetsplatsen har det tidigare funnits ett barnhem, drivet av den katolska kyrkan. Är skelettet en liten flicka som försvann från barnhemmet?
Ruth Galloway väntar barn med kriminalkommissarie Harry Nelson. Nelson som har fru och barn där hemma. Dessutom verkar någon försöka skrämma Ruth från att fortsätta arbetet med utgrävningarna. Någon vill att hon ska lägga av. Men vem?

Tror Elly Griffits blivit min nya favoritförfattare 😀 ”Janusstenen” är minst lika spännande som ”Flickan under orden”. Kommer att fortsätta att lyssna på henne. Gör det ni åxå!

3 reaktioner på ”Janusstenen

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s