Låt mig ta din hand

1526481_10201924467912856_8598969135443566454_nav Tove Alsterdal

Natten mot valborgsmässoafton störtar Charlie Eriksson ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Bakom sig lämnar hon ett liv av droger, kaos och ouppfyllda drömmar.
Polisen avskriver dödsfallet som självmord.
Samma natt vandrar Riddarn genom Jakobsbergs centrum, en tilltufsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man som beter sig hotfullt – men vem skulle bry sig om det vittnet?
Helene har lämnat förorten. Hon har suddat ut sin bakgrund och brutit med familjen: en mamma som övergav dem, en pappa som drack och syrran som inte kunde skilja på verklighet och fantasi.
Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död?
Det visar sig att Charlie hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära. Spåren leder henne tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann. I sin jakt på sanningen konfronteras Helene med en brutal del av historien som går djupare in i hennes eget liv än hon någonsin kunde ana.

En riktigt bra bok där en massa frågor leder till ännu mera frågor. Helen trasslar i sig i lögner för att hennes familj inte ska få veta om hennes bakgrund och de personer som finns där. Men samtidigt vill hon ha svar, någonstans tror inte Helen att Charlie har tagit sitt liv. Letandet för henne in världar som hon aldrig upplevt eller visste fanns. Samtidigt får man följa mammans kamp för revolution i Argentina, hennes tro på att kunna göra skillnad. Lyssna!

5 reaktioner på ”Låt mig ta din hand

  1. Har ändå kommit igång och satt mig vid spinnrocken lite nästan var dag. Nästa steg blir att rigga upp datorn och börja lyssna på böcker igen.

    Svara
  2. Låter faktiskt som en mycket spännande bok!
    Har inte haft bokläsarperiod senaste månaderna men då jag kommer hem från en Sverigeresa i mitten av december har jag Keplers nyaste ”Stalker” med mig och jag bara måste få veta hur det går för Joona Linna…

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s