Vår hund Oogy: Det är insidan som räknas

DSC_0009av: Larry Levin

Det var något med Oogy som gjorde honom speciell. Kanske var det att han saknade ett öra, kanske hans asymmetriska ansikte eller hans ivriga, energiska sätt att komma oss till mötes.

Vad det än var, lyckades han övertyga Larry Levin och hans två söner, Dan och Noah, att adoptera honom och ta med honom hem samma dag. En olycksalig, ful valp som hade använts som ”bait dog” för träning av kamphundar, men mirakulöst överlevt efter att polisen hittat honom blodig och sönderbiten. Vanligtvis avlivar man hundar som denna, men av någon anledning opererades istället valpen och kunde så småningom få ett nytt liv hos familjen Levin. Namnet valpen fick var Oogy – en kärleksfull uttalsvariant av ordet ”ugly” – ful.

Vi har läst/lyssnat på dessa böcker förut. Om tilltufsade djur/människor som kommer varandra väldigt nära. ”Oogy” är inget undantag. Larry och Jennifer kan inte få egna barn, en dag ringen ”Storken” och de har fått tvillingar. Boken berättar historien om denna omvälvande dag och det liv som kom efter. Men så kommer Oogy in i historien och då lämnas den andra berättelsen där hän. ”Oogy” är en gullig historia om än väldigt tjatig. Ett tag tänkte jag dra ett sträck för varje gång Larry berättade att Oogy varit lockbete… Men har man inget bättre för sig och vill ha en lättsmält genomgullig historia så är ”Oogy” rätt bok för dej!

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s