En orolig grav

DSCN6391av; Elly Griffiths

En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Arthur och eftersom Ruth är specialist inom området gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.
Allt medan Ruth kartlägger Dans upptäckt börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.

”En orolig grav” är den femte boken om Ruth och Nelson och Caba. Jag tänkte länge att detta inte var någon höjdare. Lyssnade mest för att jag ville avsluta. Men mot slutet så lyfte sig boken och det blev lite av en cliffhanger… Begravningsceremonier genomfördes och trådar följdes upp. Egentligen gillar jag boken, eller rättare sagt karaktärerna. Tanken på att en gammal hyllad kung inte riktigt är vad man trott farsinerar mig. Tänk om vi grävde upp Gustav Wasa och han visade sig vara same!!!!! Boken var seg och lång, men samtidigt underhållande, mycket pga Caba. Absolut inte den bästa i serien, men jag kommer att ge Elly Griffiths åtminstone en chans till.

En reaktion på ”En orolig grav

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s