Livets och dödens villkor

wpid-img_20141219_154117.jpgav; Belinda Bauer

»Ring till din mamma.«
»Vad ska jag säga?«
»Säg adjö.«

Det är så det börjar.
Unga kvinnor terroriseras i trakten kring kustorten Limeburn i sydvästra England. Tioåriga Ruby Trick följer med sin arbetslöse far, John, på nattliga bilfärder för att beskydda dem och jaga vad som snart visar sig vara en mördare. Samtidigt tycks havet anstränga sig till det yttersta för att sluka den lilla byn, som från andra hållet hotas av den vilt växande skogen. En psykologisk thriller om kärlek och kolsvart destruktivitet, sedd med en tioårig flickas obrottsligt lojala, vettskrämda blick.

Jag satt och tittade på boktips på SVT. Jag hörde berättas om ”Livets och dödens villkor” och kände att det där är en bok för mig. Belinda Bauer kändes som en ny bekantskap. Boken var inte riktigt vad jag hade väntat mig och jag var på väg att ge upp… Men som tur var så fortsatte jag lyssna. Det är absolut ingen spänningsroman där man inte vet hur fort man ska komma vidare. Det är en stillsam berättelse om en tjej som dyrkar sin arbetslöse far och allt han gör. En tjej som är mobbad i skolan och som inte har så många vänner och drömmer om en egen ponny. En mamma som sliter och försöker försörja familjen. En ny färsk lärarinna som ger eleverna i uppgift att skriva dagbok. Och flickor som tvingas ringa sin mamma vilket blir det sista de gör i livet.

Jag gillade ”Livets och dödens villkor” och jag vet nu att jag lyssnat på flera av Belinda Bauers böcker tidigare. Rekommenderas!

2 reaktioner på ”Livets och dödens villkor

  1. Den boken lät som man vill läsa.
    Ja du skrev i förra inlägget att vardagen här här igen, och jag tycker som du, det är så kul att sätta upp jul och det är så gott att lägga ner julen och det har jag gjort hela dagen i dag, hu vad det var många tomtar, men nu är jag klar. Gott.
    Ha det gott min vän
    kram

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s