Knutar och kors

Sonfjället

Sonfjället

av; Ian Rankin

»Men här, i Edinburgh! Det är ju otänkbart.«
Det »otänkbara« är att två flickor har försvunnit och hittats mördade. Och nu är en tredje flicka försvunnen; förmodligen har hon gått samma tragiska öde till mötes. Kommissarie John Rebus som röker och dricker för mycket, och vars egen dotter har flyttat ifrån honom tillsammans med hans desillusionerade före detta hustru är en av de många poliser som är på jakt efter mördaren.
Rebus är själv jagad av sitt förflutna. Och snart börjar han få anonyma brev med knutar på snören, tändstickor i kors och förbryllande innehåll som leder honom in i en lek vars regler han inte känner till. En lek på liv och död.
Knutar och kors är den första boken i Ian Rankins serie om John Rebus.

När jag var nere i Hede i helgen satt mamma och läste denna bok. ”Den här måste du läsa!” blev utlåtandet. Jag lyssnade 😀 Det är länge sedan jag slukade Ian Rankins böcker, men ”Knutar och kors” gjorde mig inte besviken! Riktigt spännade!!!

2 reaktioner på ”Knutar och kors

  1. Det är flera år sedan jag läste något av honom, men han är verkligen en duktig författare! Just den boken har jag inte läst, så den tänker jag titta efter på biblioteket:)

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s