En mörkare himmel

av; Mari Jungstedt & Ruben Eliassen

DSCN6145I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.
När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin.

”En mörkare himmel” är den första boken i en ny serie kriminalromaner av Mari Jungstedt (kommissarie Anders Knutas) och den norske författaren Ruben Eliassen. Jag var väl inte så där övertygad om att detta var en bok för mig…. Men i brist på bröd äter man limpa 😀 Nu är jag glad att jag gav den en chans. Den var riktigt spännande av och till. Persongalleriet var intressant. Så det blir nog att lyssna på nästa åxå när den kommer. Rekommenderas!

5 reaktioner på ”En mörkare himmel

  1. Låter intressant – har fått många boktips av dig men hinner inte med 🙂
    Läser nu Keplers senaste ”Stalker” – den är urbra men jag hinner inte läsa varje dag och vill inte skrämma upp mig heller 🙂

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s