Många inlägg på en gång!

En vanlig dag på jobbet

Länge sedan jag kunde göra ett sånt inlägg 😀 Men det känns skönt att kunna göra det igen!!!

Igår var det bild på schemat. När jag var med på årstidsträdet sist så var löven gröna….. Sen har de gjort höst. Jag har tittat på trädet och de gula  löven varenda gång jag varit dit. Men nu hade jag min chans 😀 Efter att ha pratat med eleverna kom vi fram till att det itne var några löv på träden ute utan snö! Så fick det bli 😀

DSC_0012Medan några klippte av hjärtans lust fixade resten av klassen med snögubbar. Det är ju iaf vinter 😀

DSC_0011Underbart att vara tillbaka på banan!!!!

Onsdag

Dagen fortsatte sedan med lite tuttpress och sen blev det dags för Tingshuset och nålbindning!!!! Jag har börjat på en socka för sockor har jag inte provat på än 😀 På Tingshuset är det Öppen Scen och Öppen Ateljé, så på scenen stod Birka musiklinje och underhöll. Vi var 4 tappra själar, 3 nålband och en sydde vikingakläder. Man behöver inte nödvändigtvis nålbinda utan det är fritt fram för vad man vill ta med sig och jobba med, eller så kan man bara komma och umgås 😀

Under kvällen tittade flera nyfikna in och undrade vad vi egentligen gjorde i vårt lilla hörn. Ingen stannade dock men vi flera extra trevliga stunder (för vi hade trevlig hela tiden). Som en äldre man från Kungliga huvudstaden som berättade en hel del riktigt roliga anekdoter 😀 Underbart!!! Hade jag inte varit där igår så hade jag aldrig fått höra hans berättelser!

Inte nog med att jag hade en kanonkväll (som avslutning på en härlig dag) så blev jag med garn…… 😀 Vet inte vad det ska bli än men det ska nålbindas av det!

DSC_0019Innan jag lade huvudet på kudden så bestämde jag mig för att träna innan jag ska på jobbet på ett möte. Men idag så känns det inte aktuellt. Det har varit en intensiv vecka hittills och idag är det bra att dra i bromsen så jag orkar med resten av veckan. Det får bli en stilla promenad till jobbet och inget mer!

438 dagar av; Martin Schibbye & Johan Persson

1545067_10202386684027970_2353114968414586275_n

»Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått snett.
Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen.
Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i öknen.
Men när det ursprungliga reportaget dog, tog en annan historia sin början. En berättelse om rättslöshet, propaganda och storpolitik.
Efter en Kafkaartad rättegång dömdes vi till elva års fängelse för terroristbrott. Och vi var långt ifrån ensamma. I fängelset satt journalister och politiker som dömts på löpande band för att det inte gått i diktaturens ledband. Vår skildring av olja förvandlades till en historia om bläck.
Vardagen blev en kamp för överlevnad i det ökända Kalityfängelset. På ett cementgolv bakom korrugerad plåt – i en värld av dödliga sjukdomar, misshandel och förtryck – skapade vi en vardag med hjälp av stenhårda rutiner. Fråntagna våra skosnören och vår yttrandefrihet försökte vi bevara det mest värdefulla man har: friheten att själv bestämma vem man är.
Här är vår berättelse om 438 dagars helvete.«
Johan Persson & Martin Schibbye  

Har länge gott och tänkt att jag skulle lyssna på denna bok. Men så bestämde jag mig för att det nog var bäst att läsa! Och det tror jag det var, även om det är Martin själv som läser + Martin Wallström. Det är väldigt svårt att fatta vad de egentligen fick genomlida under sina dagar i Etiopien. Men när man läser deras växelvisa berättelser så får man en liten förståelse. Att förstå det helt ut är nog omöjligt utan att vara där…. En bok som måste läsas, speciellt av oss som tar yttrandefriheten för given!

Dagens klokord

1421493824983

6 reaktioner på ”Många inlägg på en gång!

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s