Död i främmande land

DSCN6482av: Donna Leon

Tidigt en morgon hittas kroppen av en ung man flytande i en av Venedigs kanaler. Uppståndelsen blir stor när det visar sig att den döde är en amerikansk soldat och att han har blivit knivmördad.
Kriminalkommissarie Brunetti får i uppdrag att lösa fallet. Han inser snart att det inte rör sig om något vanligt rånmord och besöker militärbasen där soldaten var stationerad.
Amerikanernas hemlighetsmakeri tyder på att något inte står rätt till, och Brunetti börjar misstänka att soldaten hade kommit något på spåren som absolut inte fick komma ut. Men vilka är egentligen inblandade? Den amerikanska militären, maffian, polisen eller kanske till och med Brunettis egen familj …?

Jag har försökt med böcker av Donna Leon förut, men jag har sällan kommit igenom dem. Nu fick jag ”Död i främmande land” och tänkte att nu ska jag verkligen ge Donna Leon en ärlig chans…… Nä! Det här är inget för mig!

2 reaktioner på ”Död i främmande land

  1. Sarah

    Jag gillar ju kommissarie Brunetti, mest för att han äter och dricker så gott, men just denna boken tyckte jag var en av de sämre….

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s