Bara en massa handarbete

Jag fick ett helt underbart, hemspunnet garn av min Hemlis. Jag började direkt på en Gothic Lace Cowl. Helgen som var så stickade jag den klar 😀

1901151_10202647871717499_6008078243136876880_nFörst så blockades den, och idag har den fått 9 svindyra men ack så vackra knappar 😀

DSC_0066När jag gick mitt första år i skolan och det började närma sig sommarlovet hängde min fröken upp flörtkulor i taket. För varje dag som vi kom närmare sommarlovet fick vi klippa en kula och se hur det blev mindre och mindre dagar kvar. Detta är något som fastnat i mitt huvud! Jag tänker ofta i form av flörtkulor när jag ska räkna ner till något. Jag har åxå använt det som lärare och eleverna har alltid uppskattat denna nedräkning 😀

Vad har nu denna lilla historia med handarbete att göra, undrar ni… Jo!!! Jag håller på att sticka en Overslyngel….. Jag vill jättegärna ha denna tunika, jag älskar färgen….. Men….. Det var dödens tråkigt att sticka!!! Nu har jag äntligen nått i närheten av slutet!

DSC_0060Nu ska det bara stickas 36 riller på retten och vrangen! Så nu är det åter flörtkulor i taket 😀 När jag mentalt har klippt ned den sista kulan då är den klar!!!!!!! Då får jag börja på min kofta, som ser sååååå bra ut inuti mitt huvud 😀 Får se om den blir lika vacker när den kommit ut 😀

Men ikväll är det annat än stickning som står på schemat:

DSC_0062Har nystat detta härliga ullgarn som ska följa mig till Nålbindningen på Tingshuset. Tror jag vet vad det kommer att bli, men jag måste bolla idén med några andra först 😀

Sticka Lugnt!

8 reaktioner på ”Bara en massa handarbete

  1. vilken skir och ljuvlig vårcowl!

    tunikan kommer att bli jättefin när den är klar!

    jag tycker verkligen att du skall fjärrlåna kofteboken på biblioteket, det är många vackra koftor i den:)

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s