Födda med trasiga vingar

av; Stina Millner Palmqvist & Maria Sundelin

Vi heter Stina och Maria och vi är CP. När du läste föregående mening dömde du oss. Erkänn. Du kanske undrar om vi överhuvudtaget vet vad CP betyder. Det gör vi. Vi föddes med CP-skador båda två. Vad innebär det för oss? Det kommer ni att få svar på om ni läser vår bok ”Födda med trasiga vingar”.

Vi vill bland annat berätta om ett gammalt kassettband med fördomar från 90-talet. Du kommer också att få veta mer om dockan vi aldrig skulle ha velat leka med när vi små och om hur en påse Ahlgrens bilar fick oss att börja fundera över vad tillgänglighet egentligen är. 

Det spelar ingen roll vem du är. Du kommer att bli berörd av den här boken på ett eller annat sätt. Du kommer att fundera över något av det du läst i den länge efter att du kommit till sista sidan. Vi vill att du är med och krossar CP-myten.

I mitten av juni var jag och lyssnade på dessa två tjejer. Jag var helt enkelt tvungen att köpa boken. Nu har jag läst den och den väckte mycket tankar. Mycket som jag kommer att ta med mig i mitt arbete och i mitt möte med andra människor. För egentligen har det inte med ett ”handikapp” att göra utan helt enkelt hur man bemöter sina medmänniskor, om att se sina fördomar och leva över dem. Om ni någon gång får möjligheten att lyssna på Stina och Maris så gör det. Boken är åxå läsvärd!!!!

En reaktion på ”Födda med trasiga vingar

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s