Dyngkåt och hur helig som helst

DSCN7195av; Mia Skäringer 

”Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är.
Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar. Kom nära.”

När man är i Grundsjön och läsningen tar slut så letar man i hyllan efter något oläst. Den här gången var det ”Dyngkåt och hur helig som helst” jag valde. Fast så här efteråt så undrar jag varför jag inte läste om den bok jag just avslutat, eller löste korsord eller varför inte, räknade får! Den här boken gav mig inget, inte ens ett småflin. Mia Skäringer och jag delar inte samma humor!

3 reaktioner på ”Dyngkåt och hur helig som helst

 1. Ibland så ångrar man att man överhuvud taget har boken i famnen, men det är väl kanske bra att läsa skit i mellan oxå.
  Vilka fina foton på dina närmsta grannar djuren, det är alltid så trevligt att få dom på kort.
  Ha en fin dag
  kram

  Svara
 2. Doris Eriksson

  Min första tanke var… Nää har hon läst den boken..Håller fullständigt med.. Inte alls bra.. Dina boktips eljest e ju så bra böcker.. har en del på önskelistan..
  Med vänlig hälsning
  Doris

  Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s