Skymningsflickan

DSCN7163av; Katarina Wennstam 

De ihållande och höga skriken ekar i hela trappuppgången. Det låter som ett skadeskjutet djur. Det är ett omänskligt skrik. Hur kan någon låta så där? Och mitt i natten dessutom? Förra gången höll det på i tre timmar. Hur länge ska det fortsätta denna gång? undrar grannarna upprört. Den skrikande unga kvinnan skrämmer vettet ur dem. Ingen frisk människa låter så där, tänker de. Vad har hon råkat ut för? Det måste få ett slut. Det finns bara ett sätt. Polis tillkallas för att stoppa mardrömmen och få lugn och i huset igen.

Den sjukskrivna kriminalkommissarien Charlotta Lugn som bor i samma trappuppgång som den vrålande flickan vaknar med ett ryck, inte av skriken, men väl av polissirenerna, det är som om det sitter i ryggmärgen. Extremt trött och omtöcknad av den starka medicin hon tar mot de kraftiga migränanfallen hon lider av beger hon sig nerför trapporna för att ta reda på vad som händer. Där möts hon av ilskna och upprörda grannar och en polispatrull framför en rädd tonårsflicka sittandes på hallgolvet bakom en uppbruten dörr. Försiktigt och med lugn röst försöker Charlotta kontakt med den magra och bleka flickan med mörkt stripigt hår som faller som en gardin runt hennes ansikte. De blottade armarna bär tydliga märken efter att ha blivit uppskurna. Gång på gång. Det finns knappt en bit hud som inte är räfflad av ärr. Chockad betraktar hon den unga flickan som knappt är kontaktbar. Vem är hon? Vad har hon råkat ut för? Med beslutsamhet tar polisen över, Charlotta är inte där i egenskap av polis och kan inget göra.

Tror jag har missat någon bok i serien, för jag hänger inte riktigt med på vad som hänt i Charlottas liv. Men det har ingen betydelse för ”Skymningsflickan” är en riktigt bra bok från början till slut. Vad är det egentligen som har hänt Molly och hennes kompis Miranda? Varför får rektorn på Nacka gymnasium ett mejl med en så otäck bild att hon med darrande fingrar slår 112? Kan Charlotta och Shirin hjälpa? Lyssna/läs så får ni veta!

2 reaktioner på ”Skymningsflickan

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s