Jag är en tjuv

wpid-wp-1442326190012.jpgav: Jonas Karlsson

”Häng en skylt på den skyldige!” Jonas Karlssons nya kortroman Jag är en tjuvberättar historien om när säkerhetsansvarige Roland oturligt nog lyckas ertappa en av snattarna på köpcentret och tvingas utföra en bestraffning han önskar han aldrig hade hittat på. Om hur ett infall går från dålig idé till att plötsligt glida en ur greppet bara för att sedan ta en ände med förskräckelse. Oväntade vändningar, generationsöverskridande handfallenheter och en händelseutveckling som sätter allting i nytt ljus.

Lyssnade på ”God Jul: En berättelse” för ett tag sedan och skrattade högt och hjärtligt. Så när Jonas Karlsson kommit med en ny bok var jag på hugget. ”Jag är en tjuv” är inte fullt lika rolig men den har ett härligt persongalleri. Roland är en man som inte tar i konflikter, som tittar ner i golvet hellre än att titta den han talar med i ögonen. Men en gång dras han med och kommer med förslaget med skylten och den dag en snattare väljer skylten istället för polisen går allt över styr…. Lättsam lyssning!

2 reaktioner på ”Jag är en tjuv

  1. Jonas Karlsson är en favorit hos mig som skådespelare, han klarar visst alla roller. Från hund i julkalendern för barn till ”Mannen under trappan” som var en riktig rysare. Och så rollen i ”Hallonbåtsflyktingen”, jag skrattade så tårarna rann 🙂 Jag har tänkt att jag måste läsa något av honom, nu måste det verkligen bli av. Tack för tipset!

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s