Rädslans fångar

wp-1457954711165.jpg av: Anna Jansson

Det är juni i Visby. Maria Wern och hennes kollegor på länskrim förbereder sig inför sommarens invasion av festande turister. Då flödar narkotikan över ön. Ryktet talar om en stor inhemsk producent av cannabis. En ny odling, omöjlig att upptäcka.
Vädret är helt ur led. Stormarna når orkanstyrka och all båttrafik måste ställas in. Politikerveckan i Almedalen får en dramatisk start då ett brutalt mord sker – en 30-årig kvinna, gift med en ung politiker, hittas död i hemmet.
I Tingstäde på norra Gotland har samtidigt en liten grupp människor samlats i hemlighet för att invänta jordens undergång. Sedan mitten av 1700-talet har vetskapen om den yttersta tiden gått i arv i trakten, och ett astronomiskt ur med anor från Christoffer Polhems tid tickar obönhörligt mot den sista dagen.

Jag vet att jorden inte gått under, för vi lever ju…. Men jag har läst katastrofböcker där jag ruskat på mig och tänkt; ”Tur att det bara är en bok!” Så är inte fallet med ”Rädslans fångar” Det kunde ha blivit så bra men den faller platt. Egentligen är det en bok om alla huvudpersoners liv och vardag där det råkar bli några mördade och där några tror att jordens undergång är förestående. Nä ”Rädslans fångar” får inget toppbetyg av mig!

En reaktion på ”Rädslans fångar

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s