foten, Uncategorized

Historien om en klump

Den 3 juli 2015 klev jag ner från vedbotrappan i Uggen och blev med ”klump”. Trasade sönder tre ben i höger fot + att jag fick omfattande ligamentskador. Den 15 juli operarades det in en gäng skruvar och plattor i foten. Gips i tre veckor och sedan en ortos i sex veckor. Sen var det bara att träna och träna och i min värld trodde jag att det räckte…. JAg fick åxå en ny kompis att tampas med…..

20160408_203248

Jag får inte ta ett steg utan att ha detta ilägg under högerfoten, dvs skor jämt och ständigt.

Den 18 nov operarades allt järnskrot ut och nu skulle klumpen bara bli bättre!

Som ni vet så promenerar jag och försöker träna upp klumpeländet, men en promenad på 45-40 minuter gör att klumpen sväller och värker 😦 V. 10 mailade jag ortopeden och ville veta hur länge det skulle vara så här, och hur länge jag är tvungen att ha skor för jämnan?

Ortopeden som operarade foten senast ringde en vecka senare. Han förstod inte mina frågor. Ilägget är gjutet efter min fot och borde därför passa perfekt!

Det gör det men jag vill få tussa runt i strumplästen ibland….

Det mår inte din fot bra av. Ha ilägget så länge det passar och om det blir obekvämt så får du åka ner på OTA och gjuta ett nytt. Att foten sväller och värker var bara som det är. Ben tar tre månader att läka och ligament tar 6-9 månader innan det är riktigt läkt. Min skada kommer aldrig att bli bra. Jag kommer att få belastningsvärk och klumpen kommer att svälla.

Jag hade stor lust att be honom ringa upp mig igen och ge mig rätt svar, ett svar som jag ville höra inte detta!!!! Visserligen sa den första ortopeden jag träffade på lassa att det här var ett senario som jag fick vara beredd på. Men jag ville inte höra på det örat. Ett kliv ner från vedbotrappan ska inte ändra mitt liv!!!!

20160408_195936

Men jag har iaf händerna fria från kryckor och käppar.

Förlåt att jag gnäller över en liten klump. Jag vet att de finns de som har det mycket värre… Men detta är ett inlägg som har farti i mitt huvud länge nu. Kanske kan lite skrivande få det ur mitt system?

 

7 reaktioner till “Historien om en klump”

 1. Fy vad drygt. 😕
  Du får försöka bli vän med Klumpen…
  Jag hade tur när jag bröt tre ben i foten och de var snälla nog att ligga fint, så jag slapp operation. Däremot tog det lång tid innan foten slutade värk och svullna, så håll ut. 👍

 2. Självklart måste man få ventilera av sig emellanåt! Hoppas att du kommer att märka förbättring så småningom. Styrkekramar ❤

 3. Usch och fy…
  Gnäll på du bara, skönt att få ur sig eländet ibland! 👍
  Förstår din frustration, måste kännas jättejobbigt, hur går det med skor när foten svullnar???? Får du på dig ngn när du väl fått av dig den? Konstigt hur kroppen reagerar, man kan ju tycka att den borde vara läkt nu…😢😢😢

 4. Instämmer med övriga. Det är bra att gnälla och tycka synd om sig själv lite då och då. Det måste känna hopplöst när det är så drygt. Hoppas det blir bättre och du plötsligt en dag upptäcker att en smärta inte är lika stark längre och att det faktiskt känns lite bättre. Jag har för många år sen fått gjort mindre operationer i fötterna och det var mycket mer drygt att bli återställd än när jag bröt handleden. Men så är det ju en stor belastning på fötterna också. Beundrar dina promenader.

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s