Hög Tid


1 maj – 18 september 2016

HÖG TID. Slöjd och konsthantverk anno 2016.

Nu spricker löven ut och saven står högt. Det är tid att fläkta nävret. Liv flätas samman, nu blir dimensionerna fler. Laserstålar, tuschlav, handtryck, glasyr. Ljuset i midsommarnatten, vi dricker vatten ur järnrika källor. Här dansar älvorna!
Smeden formar glödande järn. Motorsåg, paljett, svartlera, kristall. Drejskivan snurrar i oändlighet. Maskor går i varandra, nålen lägger stygn till stygn. Begåvade händer skapar. På liv och död, för vardag och högtid.
Nu är hög tid att visa upp dagens folkkonst från Jämtland och Härjedalen!
Produktion: Jamtli i samarbete med Jamtform och Hemslöjdskonsulenterna i Region Jämtland Härjedalen.

Under september 2016 kommer Östersund att stå värd för evenemanget Creative Cities då deltagare från en mängd olika länder i världen kommer att mötas kring olika hantverk och kulturformer – allt från mat till slöjd. Med anledning av detta vill Jamtli och regionens hemslöjdskonsulenter skapa en sprakande sommarutställning som visar upp det allra bästa och mest kreativa inom slöjd och konsthantverk som vår region kan erbjuda.

Texten kopierad från Jamtlis hemsida.

En helt underbar utställning!!!!

En reaktion på ”Hög Tid

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s