Bokrecension, Uncategorized

Midnattsflickor

20160715_135649 av; Jonas Moström

Det är valborg i Uppsala – studenternas stora högtid. Men den uppsluppna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen.
Mycket tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman; offren är alla studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet. Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter sedan tidigare och nyss utsläppt från fängelset. Han saknar alibi men Nathalie anar dock att lösningen inte är riktigt så enkel. Spåren leder vidare till ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap …

”Midnattsflickor” är den fristående, tredje delen i serien om Nathalie Svensson och Johan Axberg.

Var lite tveksam, för att det var länge sedan jag hörde en bok av Jonas Moström och att jag vill minnas att jag inte tyckte så mycket om den. Samtidigt så har jag tyckt mycket om flrea av hans böcker…..

Den här gången blev jag inte besviken. Spänningen höll i sig från början till slut. Och även om man tror att man har koll så visste man inte vem som var våldtäcktmannen innan slutet. En riktigt bra bok!

2 reaktioner till “Midnattsflickor”

  1. I vår dagstidning brukar det över sommaren en följetong. I år är det Domminodöden av just Jonas Moström. Läser den och tycker den är bra!

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s