Springfloden

20161106_152953   av; Cilla & Rolf Börjlind

1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet. Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.
2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.

Har försökt mig på denna bok flera gånger, men inte rott det iland. Fast man läser så mycket gott om denna bok så jag var bara tvungen att pröva en gång till. Det kanske hade varit bättre om jag läst den själv istället för att lyssna. Tomas Bolme brukar vara en av mina favoriter men nu fick han mig bara att somna. Eller är det boken….. Jag känner mig kluven. Skulle kanske ha följt TVserien!

2 reaktioner på ”Springfloden

  1. Jag såg första avsnittet på tv, sedan lånade jag boken, och slutade titta på tv-serien.

    Boken var sådär tyckte jag. Slutet hade definitivt en väldigt oväntad vändning.

    Svara

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s