Vecka 44; Text

Är i Härliga Härjedalen och hälsar på mamma. Uppsökte Hede hembygdsgård och mina rötter. Mamma är född på Grundgården.

Bianca fick åxå följa med 😊

Mera texter hittar ni hos Gemsofmylife.

13 reaktioner på ”Vecka 44; Text

 1. Jag har gjort några enstaka få besök i Härjedalen och kan inte geografin så bra. Eller rättare sagt, eftersom jag jobbat med vattenkraft en gång i tiden så kan jag älven, magasin och hur olika platser förhåller sig uppströms och nedströms till varandra. Onekligen lite opraktiskt. Det som sitter starkast från mina besök är dels färgprakten under hösten, bland det vackraste jag sett, dels gemenskapen då många känner eller känner till varandra.

 2. Mycket intressant och samtidigt skrämmande läsning hur det gick till för drygt 200 år sedan. Fint att huset bevaras och jag tycker det är jättefint med mossan på taket. Men tänk hur barnen måste ha frusit där under en hel vinter. Det går knappt att föeställa sig det livet…
  Ett mycket bra bidrag till ”text”.

 3. Spännande och intressant inlägg till veckans tema! Jag förstår ju att fattigdomen i stugan var svår, men det är ändå oförståeligt och skrämmande hur man kunde lämna barnen ensamma där!

 4. Det ser så pittoreskt ut på bilden. Men det är ju lätt att säga när man har minst 20 grader varmt inomhus året om, och rejäla vinterkläder att dra på sig när det är kallt ute:)
  Som alltid är du bra på att lyfta fram det typiska som finns i de miljöer som du rör dig i, och med några få ord göra det levande!

 5. Jättetrevligt att få komma med till Funäsdalen. Har bara varit här vintertid och då för skidåkning. Roligt att du hade med funäsdalen i veckans tema och som du såh hade jag det också. Kul!

 6. Intressant om dina rötter. Men hemskt att tänka sig att lämna barn ensamma eftersom föräldrarna måste iväg för att tjäna pengar. Skönt att inte barn behöver utsättas för detta numera.
  Kram

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s