Långå Skans

V.44 var jag, mamma, moster och Bianca till Långå Skans. Jag har alltid vetat att den funnits och vart men jag har aldrig besökt den.

nr1

nr2 (2)

nr3

nr4

nr5

nr6

20171103_132504

3 reaktioner på ”Långå Skans

 1. Antar att du kände historiens vingslag under besöket. Det låter ju närmast bisarrt att vi har legat i krig ett tiotal gånger med Danmark-Norge, lugna och fredliga som vi är numera. Men det kanske bara är någon sorts civilisationens fernissa. 🙂

 2. Tack för en trevlig och informativ berättelse om Långå Skans. Välkommen åter. Vi är en grupp på tre personer som driver ett projekt som syftar till att levandegöra Långå Skans genom information, guidning (självguidning), en hemsida, ordna med parkeringen och anlägga en gångväg in mot Skansen för att underlätta för rullatorer, barnvagnar och gående. Vi ska också uppmärksamma att ett fyrtital soldater avled under vistelse och arbete på Skansen och ligger begravda på åkern öster om Skansen. De ska hedras med ett minnesmärke och blir ”Den okände soldatens grav”. Det vi gjort hittills är att sly och träd har röjts bort och där betar får två gånger per sommar för att hålla landskapet öppet.
  Fler åtgärder på gång. Som sagt – välkommen åter!
  Helge Jonsson

 3. Det har hänt en del sedan du var på besök i Långå Skans och mer ska det bli. Vi har sökt bygdemedel för att kunna gå vidare men tyvärr har vi fått avslag. Kommunen gjorde andra prioriteringar och det kan vi inte göra något åt.
  Till sommaren ska vi förhoppningsvis ha satt ut markeringar för själguidade turer och det blir mer information på plats. Välkommen tillbaka. Vi uppskattar att ni besöker oss!
  Vänliga hälsningar
  Helge Jonsson

  PS Gå gärna med på Face Book –> Vi som gillar Långå

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s