Mysteriebroderi och broderiutmaningar

Jag är med i en utmaning på FB, i gruppen Mysteriebroderi och broderiutmaningar. Jag har deltagit i en utmaning förut och det blev min gröna klackmatta. Denna gång ska vi tolka fyra olika dikter. Dikterna postas en gång i veckan och sen får vi veta hur det ska monteras.

Jag läste utmaningen och tolkade den som om det skulle bli fyra små broderier a 15×15 cm. Sedan lästa jag den en gång till efter att jag valt ut tyg…. Nu fick jag det till att de fyra tolkningarna skulle få plats på en 15×15 cm stor tygbit. Det gör att tolkningarna får bli väldigt små. Så min första uppgift, har ni redan sett, i ett beskärt foto. Här kommer den på riktigt.

Det är en tolkning av Stig Dagerman ”En broder mer”. Jag får klura lite till på den uppgiften och brodera vidare…….

Uppgift nr 2 är att tolka Karin Boyes (1900-1941) ”I rörelse”

Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst

Nog finns det mål och mening i vår färd –

men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,

där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,

blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.

Oändligt är vårt stora äventyr.

2 reaktioner på ”Mysteriebroderi och broderiutmaningar

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s