Nytt Mysteriebroderi uppdrag

Sådärja, då är det onsdag och information om den nya broderiutmaningen är utlovad.

Utmaningen heter ”Inchies” och det handlar om att brodera i det lilla, lilla formatet inch, alltså måttenheten tum som är ca 2,5 cm.

Under fem veckor ska vi umgås med små små lappar som vi ska förvandla till små konstverk utifrån fem olika teman (fem rutor/vecka). Sista veckan ingår också montering till något valfritt alster, så fundera gärna redan nu, på vad dina små konstverk ska sättas ihop till.

Material och förberedelser:

– tyg, välj ett eller flera i en och samma färg helst enfärgat. Det mest okomplicerade valet är kläde eller vadmal som inte rispar sig. Om du väljer annat tyg behöver du sy langett runt varje ruta, men det är ju också kul, förstås.

– klipp eller skär ut 25 st kvadrater i måttet

2,5 x 2,5 cm, alltså väldigt små. Försök att få dem så lika stora som möjligt.

– om du vill kan du sy langettsöm runt alla rutor. Detta är alltså inte nödvändigt om du väljer kläde eller vadmal men om du inte kan vänta med att börja sy till på lördag så är det ett gott tips att sy kanterna även på ylletyger. Använd samma färg på tråden som på tyget!

– ha i beredskap broderigarner av olika kvaliteter, färger återkommer jag till under utmaningen gång. Ha även pärlor, paljetter, band och spets i beredskap, kanske de kommer till nytta…

– kom ihåg att knäppa en bild på ditt material och lägg ut den här i gruppen. Vi är ju så nyfikna av oss😊

Lycka till och så hörs vi igen på lördag.

Har inte riktigt haft orken att ta tag i den första och andra uppgiften. Men i kväll kom jag till skott 😜 Första uppgiften var att brodera 5 små rutor i samma färg som tyget, färgmatchade, i olika nyanser. Andra uppgiften var att brodera 5 rutor i komplementfärger.

Va roligt att du vill lämna en kommentar :D

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s